• Publicerat 29 december, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
John Tavares jublar med Andreas Johnsson och Mitch MarnerFoto: Kevin Schultz/CSM/REX

Han har genom karriären varit något mer av en spelfördelare än en målskytt. Men den här säsongen slåss John Tavares om skytteligatiteln. I natt sköt han två mål när Toronto 4-2-besegrade Columbus.
– Jag försöker vara bra i alla områden, säger han.

John Tavares intåg i Toronto har varit en ren och skär fullträff så här långt. Hemmasonen går mot sin bästa säsong i karriären och ser ut att, åtminstone, spräcka 40-målsvallen för första gången. Det kan till och med bli 50 mål om han fortsätter i den här stilen.

I natt kom mål nummer 25 och 26 på bara 38 matcher i Torontotröjan. Med den målnoteringen är han tillsammans med Jeff Skinner tvåa i skytteligan. Duon är tre mål bakom den ständige skyttekungen Alex Ovetjkin, som gjort flest mål i NHL under säsongens första halva.
– Jag försöker bara spela och vara bra i alla områden. Jag försöker vara redo att utnyttja chanserna, skapa mycket och vara svår att försvara. Man får bra möjligheter av att spela med de spelare jag gör, säger Tavares enligt nhl.com.

MARNER HET – SOM VANLIGT

Toronto vann med 4-2 i natt och har nu fem raka vinster.
– Vi spelade en ganska stabil match. (Garret) Sparks i målet var stabil när vi behövde honom och vårt boxplay var väldigt vasst, fortsätter superstjärnan.

I övrigt var Mitch Marner, nästan som vanligt, Torontos store man. Han gjorde ett mål och spelade fram till två i segern. Frederik Gauthier blev också målskytt för Maple Leafs. Där hade Pär Lindholm en passningspoäng.

Nick Foligno och den formstarke Artemij Panarin gjorde Blue Jackets mål. Panarin har sju poäng (3+4) på sina fyra senaste matcher,