• Publicerat 29 december, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Artemij Panarin.Foto: Adam Lacy/Icon Sportswire

Artemij Panarins vara eller icke vara i Columbus har redan skapat rubriker i ett halvårs tid. Men kanske kan de nå en lösning. Under All Star-helgen ska hans agent Dan Milstein träffa Columbusledningen.

Tidigare har det sagts att Artemij Panarin inte varit beredd att skriva på ett nytt kontrakt med Columbus. Det ska finnas flera anledningar till det. Dels har han varit tveksam till om det verkligen är där han vill spendera merpartern av sin NHL-karriär och dels sägs det att Panarin vill bo i en storstad. Därför ska klubbar som Chicago, där han tidigare spelat, och New York Islanders vara tänkbara klubbadresser när hans kontrakt går ut till sommaren.

Dessutom har den ryske storstjärnan sagt att han ville ha det klart innan den här säsongen startade, om han skulle förlänga sitt kontrakt.
– Han är inte redo att skriva på. Om han kommer göra det? Jag säger så här: Jag vet inte ens vad fan de kommer erbjuda. Jag har sett lite kommentarer om att det här är agentens verk, att vi drar ut på det för att få så mycket pengar som möjligt. Men så är det inte. Jag tror de skulle ge honom elva miljoner dollar om han ville det. Men jag har inte ens diskuterat något med Columbus, sade agenten Dan Milstein tidigare under hösten.

”TRIVS VÄLDIGT BRA”

Men nu har ett nytt hopp tänts för Blue Jackets. Milstein ska igår ha sagt till Radioprogrammet Leafs Lunch att Panarins framtid ska diskuteras under All Star-uppehållet i februari. Då ska Milstein träffa representanter från Columbus. Förmodligen general manager Jarmo Kekäläinen, kan vi anta.
– Vi ska diskutera vad som kan hända i framtiden. Artemij trivs väldigt bra i Columbus och gillar det unga lag de har, ska agenten ha sagt.

27-åringen gör en ny urstark säsong och står noterad för 41 poäng på 36 matcher. Han är dessutom mycket formstark och har sju poäng på sina fyra senaste matcher.

Även Panarins landsman, stjärnmålvakten Sergej Bobrovskij, har utgående kontrakt och det är oklart om han blir kvar i Blue Jackets.