Viktor Arvidsson imponerade inför sin morFoto: USA TODAY Network /IBL Bildbyrå / SKärmkklipp

Viktor Arvidsson har hittat formen efter sin långa skadefrånvaro. I natt kom hans andra raka tvåpoängsmatch. Svensken gjorde två mål i 4-0-vinsten mot Philadelphia.
– Jag måste bara fortsätta jobba, säger han enligt nhl.com.

Viktor Arvidsson har ett målsnitt som hade gett honom en bra bit över 40 mål om han hade fått spela en hel säsong. Men den svenske Nashvillestjärnan har varit borta från spel i sex veckor under säsongen och står bara noterat för 17 matcher. På dessa har han dock stått för den starka noteringen elva mål.

Efter att ha hjälpt formsvaga Nashville till en seger mot mästarna Washington på nyårsafton, då han gjorde 1+1, var Arvidsson het i nattens match mot Philadelphia också. Med sin mamma på läktaren kom både mål nummer tio och elva för säsongen för Arvidssons del. Han har onekligen hittat formen igen, efter den långa skadefrånvaron,
– Jag är nästan där nu. Min tajming var bättre i matchen mot Washington än i de tidigare två matcherna. Det är ganska svårt att komma tillbaka efter att inte ha spelat på sex veckor. Nu är jag nästan där jag vill vara, så nu måste jag bara forsätta jobba, sade tvåmålsskytten.

”HAN PUSHAR SIG SJÄLV”

Coachen Peter Laviolette ville efter matchen understryka hur viktig den forne Skellefteåspelaren är för Nashville.
– Han kom tillbaka och spelade en bra förstamatch och sen har det varit en uppbyggnadsperiod för honom där han försökt bli bättre. Han pushar sig själv och du kan se hur viktig han är med sin fart och sin arbetsmoral, och sin förmåga att göra mål som gör skillnad i en match,

Craig Smith och Rocco Grimaldi gjorde de övriga målen för Nashville. I kassen räddade Juuse Saros 32 skott.
– Det kändes bra. Jag har tränat bra och såg många puckar i kväll. De gjorde ett bra jobb framför mig, konstaterade den finländske backupmålvakten efter nattens nolla.