Det blev förlust för Jonas Röndbjergs Danmark i första nedflyttningsmatchen mot Kazakstan.Foto: Bob Frid/Bilbyrån

Danmark har ena foten utanför JVM-turneringen. Efter kvällens 3–4-förlust mot Kazakstan krävs det att Danmark vinner morgondagens returmöte, annars trillar danskarna ur junior-VM:s A-turnering.

Danmark har spelat i A-gruppen i junior-VM sedan turneringen 2015. Nu riskerar vårt södra grannland att halka ur turneringen, efter att man förlorat den första kvalmatchen mot Kazakstan med 3–4.

Växjös forwardstalang Jonas Röndbjerg kvitterade Kazakstans 1–0-ledning i mitten av den första perioden, men efter mål av Ernar Musabajev kort därefter och Sajan Danijars 3–1-mål i den andra perioden kunde kazakerna gå in till den sista perioden med en tvåmålsledning.

BRÖT LÅNGA MÅLTORKAN

Lagen utbytte mål med varandra under första halvan av den tredje perioden, och med drygt två minuter kvar av den tredje perioden kunde Malmöbacken Malte Setkov pricka in 3–4-reduceringen i spel fem mot fyra.

Närmare än så kom dock inte danskarna, som alltså måste vinna morgondagens returmatch för att hänga kvar i A-turneringen även nästa år.

Om danskarna ska ta med sig något från kvällens förlustmatch var det att man i alla fall lyckades hitta nätet tre gånger om. Inför kvällens match hade danskarna blivit nollade i samtliga fyra matcher man spelat i turneringen.