Elias Lindholm slog sitt personliga poängrekord i natt.Foto: Adam Lacy/Icon Sportswire

Elias Lindholms fina säsong i Calgary håller i sig. I natt stod den förra Brynässpelaren för tre nya poäng när han noterades för ett mål och två assist i Calgarys 5–3-seger över Detroit. I och med de tre poängen står Lindholm nu på 47 poäng den här säsongen – ett personligt rekord för 24-åringen, trots att bara halva säsongen är spelad.

Elias Lindholm har fått ett rejält lyft i poängproduktionen sedan sommarens flytt från Carolina Hurricanes till Calgary Flames. I natt stod den 24-åringen för tre poäng för andra matchen i rad när hans Calgary kunde besegra Detroit med 5–3 på bortais.

PERSONLIGT POÄNGREKORD

Trots ett 0–2-underläge efter den första perioden kunde Flames vända och vinna på matchen, mycket tack vare kedjan med Lindholm, Johnny Gaudreau och Sean Monahan . Gaudreau stod för fyra poäng (1+3) i matchen, medan Monahan hade ett mål och en assist i segermatchen.
– Det känns som att alla tre jobar hårt varje match för att skapa i offensiven. Uppenbarligen går saker och ting väldigt bra för oss just nu, säger Lindholm till nhl.com.

 

Lindholm står nu noterad för 47 poäng (19+28) på 41 matcher den här säsongen. I och med nattens tre poäng har nu Lindholm, med bara halva säsongen spelad, redan slagit sitt personliga poängrekord för en säsong. 24-åringens tidigare poängbästa kom säsongen 2016/17 då han stod för 45 poäng (11+34) på 72 matcher i Carolina-tröjan.

För Johnny Gaudreau var det andra matchen i rad som han stod för fyra poäng i en och samma match. I och med det blev han den blott tredje spelaren i Flames-historien att lyckas med den bedriften. Tidigare har Doug Gilmour och ”Kenta” Nilsson lyckats med bedriften.

I Detroit noterades Jacob de la Rose för sitt tredje mål för säsongen.

Detroit Red Wings – Calgary Flames 3–5 (2–0, 1–3, 0–2)
Detroit: Darren Helm (2), Jacob de la Rose (3), Andreas Athanasiou (14)
Calgary: Sean Monahan (22), T.J. Brodie (4), Elias Lindholm (19), Johnny Gaudreau (22), Michael Frolik (8)