Maxime ComtoisFoto: Bildbyrån

Han ses som den stora syndabocken efter Kanadas JVM-sorti i natt. Nu har Maxime Comtois fått ta emot hundratals hatkommentarer på sitt Instagramkonto.

Kanada tycks ha fått sin egen motsvarighet till Jimmy Durmaz-hatstormen i samband med fotbolls-VM i somras. Lagkaptenen Maxime Comtois, som missade en straff i nattens förlängning mot Finland i JVM-kvartsfinalen, har fått ta emot hundratals hatkommentarer på Instagram.

Comtois har nu beslutat sig för att stänga av kommentarsfunktionen på sina bilder på Instagram, för att försöka få stopp på hatet. Anaheimtalangen har fått ta emot kommentarer som ”Hoppas du får HIV din franske jävel”, ”Du är den sämsta hockeyspelaren jag sett”, ”Du är en skam för landet”. Hatet har även riktats mot den kanadensiske lagkaptenens flickvän.

RASISM – ENLIGT EN POLITIKER

Det hela har också blivit en politisk fråga, och en politiker i Québec menade på att hatet också var en form av rasism gentemot franskkanadensare. Maxime Comtois kom sedan med ett uttalande via sin agentur, som fördömde attackerna på sociala medier. Näthatarna beskrevs bland annat som fega.

Efter nattens uttåg i kvartsfinalen står det klart att Kanada för första gången missar medalj i ett hemma-JVM.