Kevin Clark.Foto: Bildbyrån

Tidigare Brynässtjärnan Kevin Clark bröt sitt kontrakt med KHL-klubben Dynamo Riga innan årsskiftet. Nu har han gjort klart med en ny klubb och det blev Rapperswil i schweiziska ligan.

Vem minns inte Kevin Clark? Kanadensaren var fullkomligt briljant under sin tid i Brynäs och vann skytteligan under sin första SHL-säsong. Han var även det klart mest lysande stjärnan när Brynäs tog sig hela vägen till SM-final samma säsong, 2017.

Han var kvar i Brynäs även under förra säsongen och var lagets näst bästa poängplockare, efter Aaron Palushaj. Inför årets säsong lämnade han däremot för Dynamo Riga i KHL. Totalt blev det 72 poäng på 101 matcher i SHL för Clark.

LAGKAMRAT MED SHL-BEKANTINGAR

Nu har 31-åringen däremot gjort klart med en ny klubb och det blir Rapperswil för kanadensaren. Där blir han även lagkamrat med Danny Kristo som lämnade Brynäs tidigare under säsongen efter endast tio SHL-matcher.
–  Kevin Clark är en sniper och har en stark känsla för mål. Dessa egenskaper kommer att hjälpa laget ”SCRJ Lakers”, säger sportchef Roger Maier.

Förutom Danny Kristo blir Clark även lagkamrat med tidigare Frölundaspelaren Casey Wellman. Kristo och Wellman är i toppen av lagets interna poängliga och med Clark i laget finns all möjlighet för trion att hjälpa laget att klättra i tabellen. Rapperswil ligger nämligen sist i schweiziska ligan med endast 16 poäng på 29 matcher.

Clark har skrivit på ett kontrakt som ser till att han blir kvar i klubben till säsongen 2020/21. Om han håller det kontraktet skulle Rapperswil bli den klubb han spelat i längst i Europa. Brynäs är den enda europeiska klubben som Clark har spenderat två hela säsonger i.