Ryssland gick vidare till semifinal efter en bekväm seger mot Slovakien.Foto: IBL Bildbyrå

Ryssland pallade för trycket. Kvartsfinalen blev en enkel resa för favoriten som krossade Slovakien med hela 8-3. Nu väntar däremot rivalen USA i semifinalen som slagit ut ryssarna i två raka JVM.

På förhand sades det att Ryssland hade lättast motstånd i kvartsfinalen tillsammans med Sverige. Ryssland var däremot den enda gruppettan som höll för trycket och gjorde en mumsbit av Slovakien. Man är nu även det enda laget som vunnit alla sina matcher.

Slovakerna hade aldrig riktigt en chans. Ryssland ledde med 3-0 efter redan åtta minuter och med två perioder spelade var ställningen 7-0. Siffrorna snyggades däremot till en aning i tredje perioden efter bland annat mål av HV:s Martin Fehérváry.

8-3 var den klart största segern i årets JVM-kvartsfinaler. Klim Kostin och Pyotr Kochetkov var två av de ryska matchvinnarna. Kostin stod för två mål och Kochetkov för 32 räddningar.

Kochetkov var inte tänkt som förstemålvakt inför turneringen men fick chansen efter att ha stängt igen i segern mot Kanada i gruppspelet.

Ryssland ställs nu mot rivalen USA i semifinal. En het match med mycket historia. För sjätte året i följd möts lagen i utslagningsmatch i JVM. Ryssarna har fördel då man vunnit tre av de fem men USA har vunnit de två senaste åren, i kvartsfinal förra året och i just semifinal dessförinnan.