170121 AIK:s Clara Hammarlund under ishockeymatchen i SDHL mellan DjurgŒrden och AIK den 21 januari 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106 …
Nyheter

AIK:s unika satsning – blir först i Sverige

ANNONS
AIK blir den första hockeyklubben i Sverige att starta ett E-Hockeylag i NHL. Man blir även det andra laget i världen att satsa på E-Hockey.
– Vi ser detta som en möjlighet att ta klivet in på en relativt okänd men potentiellt stor marknad, säger Sevve Saberi, säljare på AIK Hockey till klubbens hemsida.

AIK Hockey kommer att representeras i ECL (European Championship Leauge) Elite som är NHLGamers högsta division. NHLGamers är den största plattformen i Europa för e-sporttävlingar i EA Sports NHL-serie.
– Det är med stor glädje vi på NHLGamer välkomnar anrika AIK Hockey och dess organisation i ECL Elite. AIK är en förening som står för passion, professionalism och nytänkande. Vi är övertygade om att det är just dessa värderingar som kommer att prägla deras lag i vår högsta division. Jag var själv och besökte AIK Hockeys kontor under förhandlingarna där jag fick ett varmt välkomnande och snabbt slogs av den seriösa och professionella inställningen klubben har till projektet, säger Kenneth Lehtinen, grunadare av NHLGamer till AIK:s hemsida.

FEMMA I EUROPA

Laget som kommer att bli AIK Hockey hette tidigare Sjukstugan. Klubben har tillhört ECL:s seriesystem och varit en del av toppen. Nu kommer de att ingå i det första professionellt representerade laget i Sverige.
– När vi fick veta om intresset var det inget snack, det är en fantastisk möjlighet i en växande scen som NHL-serien är som E-sport. Hela laget blev väldigt taggade och glada såklart. Att det sedan var en av Sveriges absolut största idrottsföreningar, AIK, om inte DEN största sett till medlemmar och fans, gjorde det hela ännu mer häftigt, säger lagets kapten ”Bjono”, Björn Baglioni Nordetun.

Laget placerade sig femma i Europa bland sex mot sex-lag förra året, vilket är bäst av de svenska lagen. Sex mot sex innebär att varje person i laget styr varsin hockeyspelare till skillnad från att en person styr alla spelare.

NHL-KLUBBARNA SKA SATSA PÅ E-HOCKEY

Klubben är nöjda med satsningen och ser fram emot att komma igång.
– E-sporten växer och är redan väldigt populärt i de alla globalt stora sporterna; basket, fotboll, amerikansk fotboll och Formel 1. Ishockey står på tur. NHL har redan annonserat att deras klubbar inom en snar framtid kommer satsa. Vi ser detta som en stor möjlighet att ta klivet in på en relativt okänd men potentiellt stor marknad. Att vara först i Sverige är kul, men också viktigt då vi kommer ha ett försprång mot våra konkurrenter och sprider varumärket mot en ny publik, säger Sevve Saberi.

Spelarna i AIK E-Hockey ser fram emot att komma igång och ska vara på klubbens nästa hemmamatch mot Karlskrona för att visa upp sig.
– Vi är mer fokuserade än någonsin tidigare i och med AIK:s värvning av laget. Vi kommer att träna mer, gnugga mer på de taktiska bitarna. Vi ska komma så bra förberedda som möjligt för att göra en så bra säsong som möjligt, avslutar ”Bjono”.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL