Isac LundeströmFoto: Bildbyrån

Serietvåan Luleå har fått sin drömförstärkning klar. Isac Lundeström återvänder till klubben efter NHL- och AHL-spel. Detta bekräftar vice general manager Ulf Engman för SVT Norrbotten.

Igår rapporterades att Isac Lundeström själv ville återvända till Luleå. Idag går både hans och fansens önskan i uppfyllelse. Luleås vice general manager Ulf Engman bekräftar att Lundeström är klar för klubben.
– Vi kommer inte att gå ut officiellt med det här förrän det är klart, men det känns jättebra att han är på väg hem och att han kommer att spela för Luleå Hockey igen, säger han till SVT Norrbotten.

Lundeströms agent Martin K Nilsson bekräftar även att saken i praktiken är klar och att Isac Lundeström sitter på ett flyg på väg hem till Luleå tillsammans med Nils Lundkvist och Henrik Stridh.

SPELAT 15 NHL-MATCHER

Det enda som ska göra att det inte är officiellt än är att låneavtalet med Lundeströms NHL-klubb Anaheim Ducks inte är påskrivet. Så fort det skrivs på kommer Luleå att presentera Isac Lundeströms återkomst.

19-åringen är däremot inte aktuell för spel mot Växjö på lördag.
– Nej, men det hade det inte blivit oavsett om alla papper varit påskrivna. Vi känner att han måste få chansen att komma in i laget och göra någon träning innan det är dags för match, säger Ulf Engman.

Isac Lundeström har under säsongen spelat 15 matcher i NHL med Anaheim Ducks, där stod han får två poäng. I AHL har det blivit sex poäng på tolv matcher. Han var även assisterande kapten för Juniorkronorna i VM och stod för ett mål och fyra poäng på fem matcher. 19-åringen var också med i JVM-laget som tog silver förra året.

Lundeström har tidigare stått för 21 poäng på 91 SHL-matcher för Luleå Hockey.