• Publicerat 5 januari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Peter Laviolette.Foto: All Over Press

Nashville Predators hade en 2–0-ledning i mötet med Detroit Red Wings, men förlorade med 3–4 efter förlängning. Det fick coachen Peter Laviolette att bli purken.
– Vi hade tre eller fyra killar som dök upp för att spela och vi hade 15 som inte gjorde det, säger Laviolette efter nederlaget.

Nashville Predators spel har lämnat en hel del att önska sista tiden. Förlusterna har radat upp sig och laget har inte alls sett ut som den Stanley Cup-utmanare man presenterats som.

I natt åkte ”Preds” på sin sjunde förlust på de nio senaste matcherna när man föll med 3–4 mot Detroit Red Wings efter förlängning. Då hade gästerna ändå en 2–0-ledning innan allt rämnade och Detroit kom ikapp och gick om.

Efter övertidsförlusten, som Dylan Larkin ordnade med sitt avgörande mål 26 sekunder före slutet av förlängningen, var coachen Peter Laviolette allt annat än glad.
– Vi spelade hemskt från början till slut, sade han till nhl.com efter matchen.
– Vår målvakt (Pekka Rinne) var fantastisk och vi hade tre eller fyra killar som dök upp för att spela, men vi hade 15 som inte gjorde det. Det kommer aldrig att funka i den här ligan, sade Laviolette buttert efter förlusten.

Gustav Nyquist hade en assist för Detroit medan Mattias Ekholm och Calle Järnkrok hade varsin för Nashville.

Filip Forsberg saknas allt jämt med en överkroppsskada i Nashville.

För Detroit innebar vinsten att man bröt en sex matcher lång förlustsvit.

Detroit – Nashville 4–3 (0–1, 2–1, 1–1, 1–0)
Detroit: Andreas Athanasiou (15), Thomas Vanek (7), Tyler Bertuzzi (10) (Gustav Nyquist), Dylan Larkin (18).
Nashville: P.K. Subban (3) (Mattias Ekholm), Craig Smith (12),