Luleå vann igen och närmar sig nu serieledningen.Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Luleå är en riktig segermaskin. Under lördagskvällen tog laget sin elfte seger på sina tolv senaste matcher då man hemmaslog Djurgården med 5-1.

Luleå är tveklöst SDHL:s bästa lag hittills, trots att man ”bara” ligger tvåa i tabellen. Laget har endast en poäng upp till serieledande Modo men Luleå har även fyra matcher mindre spelade jämfört med Örnsköldsviksklubben.

Kvällens match mot Djurgården blev inte heller den någon större utmaning för Norrbottningarna. Laget ledde med 3-0 efter första perioden och hade redan då sprungit iväg med segern. Visserligen reducerade Djurgården i mittperioden men Michelle Karvinen punkterade matchen i sista perioden med två mål och slutresultatet 5-1 var ett faktum. Skotten vann Luleå även med förkrossande 49-20.

Segern var laget elfte på tolv matcher. Totalt under säsongen har de regerande mästarna spelat 24 matcher och vunnit hela 20 av dem. Just nu ser det inte ut som att något lag ska kunna hindra klubben från att ta sitt andra raka guld.