Jurij Lomakin (till vänster) och Vladislav Lomakin kan tänka sig spel i Sverige i vår.Foto: Privat

Det börjar närma sug upploppet på säsongen och det finns en del klubbar som lär förstärka sina trupper inför vad som komma skall. I Vitryssland sitter det två ryska poängsprutor som vill testa sina vingar ute i Europa. Sverige är ett alternativ.
— Om någon vlll ha oss så kommer vi överväga det också, säger Vladislav Lomakin till hockeysverige.se.

LÄS MER: Gjorde över 100 poäng förra säsongen – nu vill han spela i Sverige

Minns ni de ryska tvillingarna Vladislav Lomakin och Jurij Lomakin? I höstas skrev vi om deras poängsuccé under fjolåret i den turkiska hockeyligan. Tillsammans stod de för smått sanslösa 247 poäng för Zeytinburnu Belediye SK i liganoch slutspelet. När vi pratade med dem senast så var de klubblösa och Vladislav sa att Sverige var ett alternativ.
— Om jag får något erbjudande från Sverige skulle jag gladeligen acceptera det, sa han då.

CHANS PÅ MÄSTERSKAPET I VITRYSSLAND

Men det kom inga erbjudanden och istället har de spelat i den vitryska ligan för Khimik Novopolotsk. Enligt eliteprospects är det andraligan i landet, men Vladislav Lomakin berättar att toppdivisionen är uppdelad i en A- och B-grupp, vilket alltså innebär att laget har chans på mästerskapet.
— Säsongen har varit bra för min bror och mig och vi har samlat ihop en hel del poäng, berättar Vladislav Lomakin för hcokeysverige.se.

För Vladislavs del har det blivit 27 poäng på 24 matcher och för tvillingbrorsan Jurij har det blivit 20. Laget från Novopolotsk, beläget i norra delen av landet nära gränsen till Ryssland, förbereder sig just nu för playoff. Men 23-åringarna kan tänka sig att avsluta säsongen ute i Europa för att hjälpa något lag i slutskedet av säsongen.
— Vi skulle vilja testa våra vingar i Europa och skulle överväga alla förslag, säger Vladislav

Sverige?
— Absolut, om någon vlll ha oss så kommer vi överväga det också.

I TOPPEN AV KHL:S JUNIORLIGA

Vladislav Lomakin är måhända inget större namn inom hockeyn. Men poäng kan han göra och faktum är att han säsongen 2015/2016 kom tolva i den totala poängligan i KHL:s juniorliga MHL med 42 poäng på 43 matcher.

Då spelade Moskva-tvillingarna för Mamontyj Jugryj och faktum är att de två var etta och tvåa i den interna poängligan där. I laget då spelade bland annat Pavel Varfolomejev som numera håller till i KHL och Magnitogorsk där han hittills den här säsongen stått för 13 poäng.