Isac Lundeström.Foto: Bildbyrån

Snacket kring Isac Lundeström efter JVM har varit stort. Han ska återvända till Luleå men det saknas fortfarande pappersarbete vilket gör att han varken kan spela eller träna med klubben.

Isac Lundeström är ”klar” för Luleå. Officiellt är han inte klar men Luleå själva bekräftade i fredags, via vice general manager Ulf Engman, att Lundeström kommer att ansluta till klubben.
– Vi kommer inte att gå ut officiellt med det här förrän det är klart, men det känns jättebra att han är på väg hem och att han kommer att spela för Luleå Hockey igen, sade Engman till SVT Norrbotten då.

Lundeström landade i Luleå samma dag, i fredags, tillsammans med Luleås Nils Lundkvist och Henrik Stridh som också varit på JVM. Därefter har det varit tyst från parterna.

”TYCKER ATT DET TAR FÖR LÅNG TID”

19-åringen har nu alltså varit i Luleå i tre dagar utan att göra en enda träning för Luleå. Anledningen är att man måste vänta på att hans NHL-klubb Anaheim Ducks ska skicka transferkort och låneavtalet till Luleå. Det har de ännu inte gjort och det enda Luleå och Lundeström kan göra är att vänta.
– Normalt brukar det gå ganska fort, men vi har varken fått det ena eller det andra, säger sportchef Stefan ”Skuggan” Nilsson till NSD/Kuriren och fortsätter:
– Vi tycker det har tagit lite väl lång tid. Men jag tror inte det ska vara något problem. Signalen vi fått är att det ska komma.

Luleås egna förhoppning är att Isac Lundeström ska kunna vara med och spela mot Örebro på torsdag. Men om Anaheim fortsätter dröja så kan han inte vara med resten av Luleås lag.
– Han får inte spela innan vi har fått alla papper, han får inte ens träna med laget, säger Stefan Nilsson.

Isac Lundeström har stått för två poäng på 15 matcher i NHL med Anaheim Ducks. Han var även assisterande lagkapten för Juniorkronorna i JVM och stod där för fyra poäng på fem matcher.