Jason Garrison.Foto: Derek Cain/Icon Sportswire

Djurgården annonserade en tung värvning under måndagsförmiddagen. Backen Jason Garrison ansluter till klubben. Han kommer närmast från Chicagos organisation.

Jason Garrison har under NHL-karriären spelat 555 NHL-matcher för Florida, Vancouver, Tampa, Vegas och senast Edmonton. Han har på dessa matcher gjort 160 poäng. Dagen innan nyårsafton trejdades han till Chicago, förövrigt i samma bytesaffär som tog den kommande lagkamraten Robin Norells NHL-rättigheter till Edmonton.

”VIKTIG ERFARENHET”

Den andra januari sattes 34-åringen upp på waivers av Chicago i syfte att få kontraktet att upphöra. Nu är han alltså klar för Djurgården säsongen ut.
— Förutom sina spelmässiga egenskaper som back kommer han också att addera viktig erfarenhet till vårt lag. Vår förhoppning är att acklimatiseringen till SHL ska gå fort och att Jason under slutdelen av säsongen blir en ledande spelare för oss såväl på isen som i omklädningsrummet, säger sportchefen Joakim Eriksson i en kommentar till klubbens hemsida.

Garrison kommer ansluta till Djurgården så snabbt som möjligt. Han spelade match för Edmonton senast den 22 december och har under säsongen gjort ett NHL-mål.
— De närmaste dagarna väntar en del pappersarbete såsom ansökan om arbetstillstånd till Migrationsverket och transferkort ansökan till internationella ishockeyförbundet. Målsättningen är att Jason flyger från Nordamerika på onsdag och landar i Sverige på torsdag. Han kommer inte att vara tillgänglig för spel på torsdag mot Skellefteå men om allt går som det ska så bör han kunna göra debut på lördag i samband med vår hemmamatch mot Linköping, säger Eriksson.

Jason Garrison spelade 2014 VM för Kanada.