Magnus Hellberg.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Tre Kronor-målvakten Magnus Hellberg prisas av KHL. Under måndagen utsågs han till den gångna veckans bästa målvakt i ligan efter sitt storspel för SKA Sankt Petersburg.

Magnus Hellberg hade en härlig vecka med sitt SKA Sankt Petersburg den gångna veckan. Efter två segrar av två möjliga, en hållen nolla och en räddningsprocent på 97,5 utsågs Hellberg under måndagen till KHL:s bästa målvakt den gånga veckan, meddelar ligan på sin hemsida.

RÄDDAT 94,1 PROCENT AV SKOTTEN

Hellberg har  delat målvaktssysslan med Igor Shestyorkin i Sankt Petersburg under säsongen. Tre Kronor-målvakten har spelat 24 av lagets 44 matcher och står noterad för en räddningsprocent på hela 94,1 procent på dessa matcher.

Darren Dietz (Barys Astaan) och Jiri Sekac (Ak Bars) utsågs till bäste back respektive bästa forward i KHL den gångna veckan.