Eeli Tolvanen.Foto: Christian J. Stewart / All Over Press Finland

Det råder stor glädje i Finland efter det att nationens juniorlandslag i lördags plockade hem nationens femte JVM-guld genom tiderna. Nu ska Eeli Tolvanen få en gata uppkallad efter sig i hemstaden Vichtis.

Finland har på senare år fått fram en rad intressanta talanger med exempelvis Winnipegs Patrik Laine och Carolinas Sebastian Aho. Även Nashvilles Eeli Tolvanen spås bli något utöver det vanliga och när han nu fanns med i Finlands guldvinnande lag i Vancouver belönas han nu med ynnesten att få namnge en gata i hemstaden Vichtis.

LIGGER I NÄRHETEN AV ISHALLEN

Det är den finska sajten HBL som skriver om det och hänvisar till en tweet från stadens kommundirektör Erkki Eerola.

Staden Vichtis är belägen i södra Finland och har cirka 30 000 invånare. Gatan som hädanefter ska heta Eelinpolku ligger i närheten av ishallen i staden. Även den av Dallas draftade Miro Karjalainen kommer från staden.

Tolvanen gjorde fyra assist under JVM.