Isac Lundeström.Foto: Imago Sport

Det är redan klart att han ska återvända till Luleå. Men ännu så länge är inte alla papper i ordning och han får inte träna med laget. Nu uttalar sig JVM-forwarden Isac Lundeström själv för första gången.
— Nog blir det Luleå i år, när jag sa att jag ville åka tillbaka hit efter vi hade blivit utslagna sa de att de tyckte det lät som en bra idé, säger han till Norrbottens-kuriren.

Efter JVM så stod det klart att Isac Lundeström skulle återvända till Luleå från Anaheims organisation, där han har inlett säsongen med bland annat 15 NHL-matcher. Han får ännu inte träna med Luleå då Anaheim ännu inte skickat alla papper som krävs. 19-åringen vet ännu inte om han kommer hinna bli spelklar till torsdagens möte mot Örebro.
— Det är min förhoppning. Det blir antingen på torsdag eller lördag som det känns nu, säger han till Norrbottens-kuriren.

VET INTE VAD DRÖJSMÅLET BEROR PÅ

Lundeström, som under säsongen gjort två assist i NHL, berättar att han inte vet varför pappersarbetet dröjer.
— Jag har inte snackat med dem. Det är bara min agent som har gjort det. Men jag hoppas att det ska lösa sig den här veckan.

Han berättar vidare för tidningen att han är inställd på att det blir spel i Luleå.
— När jag sa att jag ville åka tillbaka hit efter vi hade blivit utslagna sa de att de tyckte det lät som en bra idé.