Elias Lindholm och Mikael BacklundFoto: Bildbyrån

De blev världsmästare 2017 respektivr 2018. I natt hjälpte Elias Lindholm och Mikael Backlund Calgary till seger mot Colorado med ett varsitt mål.

Calgary är ett av NHL:s bästa lag. De tog sig i natt över 60-poängsspärren och behövde bara 45 matcher för att göra det, vilket är näst snabbast i klubbens historia. Dessutom var 5-3-vinsten mot Colorado lagets tredje i rad, den fjärde på de senaste fem matcherna, och den sjätte på de åtta senaste matcherna. Calgary framstår mer och mer som en seriös utmanare till Stanley Cup-titeln. De har en storspelande målvakt i David Rittich (33 räddningar i natt), en Norris Trophy-favorit i Mark Giordano (tre assistpoäng i natt) och en förstakedja som levererar match efter match och som även i natt slog till.

Elias Lindhom sköt 3-2-målet i den andra perioden och slog därmed till för 21:a gången för säsongen. Med sina 51 poäng är han i delad poängligaledning bland svenskarna, tillsammans med Gabriel Landeskog som hade två poäng i samma match. Elias Lindholm har tio poäng (4+6) på sina sex senaste matcher och ser inte ut att ha några planer på att sakta ned sitt poängmakande.

VANN SKOTTEN STORT – FÖRLORADE ÄNDÅ

Mikael Backlund gjorde säsongens elfte mål när han gav Calgary ledningen med 1-0 i den första perioden. Svenskarna fick hjälp i målgörandet av Mark Jankowski, Michael Frolik och en annan succéspelare: Matt Tkachuk. Tkachuk sköt sitt 20:e mål för säsongen när han satte 5-3.

För ett formsvagt Colorado gjordes nattens förlust extra tung av faktumet att de vann skotten med 35-16 men ändå tvingades inkassera sin åttonde förlust på de nio senaste matcherna. Nathan MacKinnon, Erik Johnson och Mikko Rantanen gjorde målen.