Robin Johansson skadades svårt i bortamatchen mot Linköping. Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Mora fick jubla efter en överraskande bortaseger mot Linköping igår. Känslan blev däremot bitterljuv då assisterande kaptenen Robin Johansson skadades i slutet av matchen och fick uppsöka sjukhus.

I slutet av den tredje perioden kolliderade Robin Johansson lätt med en av domarna. De hakade snarare i varandras skridskor vilket gjorde att Mora-spelaren fick all sin vikt på högerfoten som vek sig på ett otäckt sätt.

28-åringen, som är inne på sin sjätte säsong i Mora, fick läkarvård i båset och fick sedan köras till sjukhus efter matchen. Väl där kom det både bra och dåliga nyheter.
– Ingenting är brutet, men mer än det vet vi inte. Han har ont och vi ska undersöka honom mer när vi kommer till Mora. Vår läkare ska få kolla på honom idag eller imorgon, säger assisterande tränare Daniel Hermansson till Hockeypuls.

”KAN TA LÅNG TID FÖR HONOM”

Trots de otäcka bilderna alltså inget benbrott som befarat. Allt är däremot inte glatt utan centern förväntas fortsatt vara borta en längre period.
– Det känns jättebra(att det inte rör sig om ett benbrott), verkligen. Sedan kan det ta lång tid för honom ändå innan vi vet exakt vad det är. Jag kan inte uttala mig mer utan vi får se vad vi får för svar när vi kommer till Mora.

Robin Johansson är en av de ledande spelarna i Mora då han har varit i klubben under en längre tid. Han är assisterande lagkapten för klubben och har stått för åtta poäng på 31 matcher under säsongen.