Här tacklar Ovetjkin Chára över sargen.Foto: Sportsnet

Alexander Ovetjkin blev tvåmålsskytt när Washington besegrade Boston på bortaplan med 2-4 inatt. Dessutom tacklade han självaste Zdeno Chára så denne fick avlägga en kortare visit på Capitals avbytarbänk.

Det finns de som hävdar att Alexander Ovetjkin har chans på Wayne Gretzkys rekord på flest antal mål i ligan genom tiderna. ”The Great One” gjorde 894 strutar under sin karriär och dit är det en bra bit för Alexander Ovetjkin. Inatt gjorde han dock mål nummer 638 och 639 när Boston besegrades. Nu är den 33-årige ryssen uppe i 32 mål under säsongen.

I och med de två målen passerade Ovetjkin Bobby Hull på plats 50 i alla tiders poängliga.

Nicklas Bäckström gjorde det viktiga 2-3-målet i inledningen av den tredje perioden strax efter att Bruins kvitterat.

Men den stora snackisen var det som inträffade i den första perioden. Bostons jätteback Zdeno Chára brukar vara svår att rubba, men Ovetjkin fick in en fullträff vid sargkanten och skickade in den 205 centimeter långe och 113 kilo tunge Chára i avbytarbåset för en kortare stund. Det ska sägas att Ovetjkin med sina 108 kiko inte är jättelångt efter tyngdmässigt.

Boston Bruins – Washington Capitals 2-4 (0-1,1-1,1-2)

Boston: Ryan Donato, David Krejci
Washington: Alexander Ovetjkin (2), Jakub Vrana, Nicklas Bäckström

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN HÄR: