Tobias Thermell nummer 11 kommer att pensioneras i BIK Karlskoga.Foto: Bildbyrån

Efter 14 säsonger varav två som kapten för klubben kommer Tobias Thermell att få tröjan upphissad för BIK Karlskoga. Boforsikonens #11 kommer därmed att pensioneras.
– Jag känner framförallt en väldig stolthet, säger han till klubbens hemsida.

Tobias Thermell spenderade nästan hela sin seniorkarriär i Bofors, nuvarande BIK Karlskoga, och belönas med att få sin tröja hissad i taket i Nobelhallen. Den 8 februari när Oskarshamn kommer på besök ska det hållas en ceremoni för 41-åringen.

Till klubbens hemsida berättar han vilken enorm ära det är för honom.
– Jag känner framförallt en väldig stolthet. Det är otroligt stort att bli uppmärksammad på det här sättet. Det är verkligen få förunnat och det ska bli en häftig match att få vara med om.
– Jag har så oerhört mycket minnen. Vi fick aldrig avancera som lag uppåt i seriesystemet, men klubben Bofors (BIK Karlskoga) har utvecklats på så många plan sedan min första tid. Hockeyallsvenskan har blivit bättre genom åren, från att vi mötte lag som Grums till en början hette lagen på senare år Djurgården.

GÖR LEGENDAREN SÄLLSKAP

Thermell var på resan som Bofors gjorde upp till Allsvenskan från division ett. Därefter ledde han även laget till flera framträdanden i Kvalserien till SHL.
– Min sista säsong som spelare var väl lite extra. Vi hade ett riktigt bra lag och spelade kvalserien till SHL. Det var en härlig hockeypuls i Karlskoga och vi var länge med och nosade om en plats i högsta ligan. Sen minns jag många härliga matcher från Superallsvenskan, när vi bland annat hade ett stormöte med Hammarby. Det var knökfullt i hallen, runt 5700 åskådare om jag minns rätt.

Efter spelarkarriär gick Thermell upp och blev först assisterande tränare för BIK Karlskoga innan han blev huvudtränare för klubben. Nu är han assisterande tränare för Växjö i SHL.

Totalt spelade Tobias Thermell 475 matcher i Bofors och stod för 241 poäng. I och med tröjhissningen blir han den andra spelaren att ha tröjan hissad i Nobelhallen. Den första är ingen mindre än Bengt-Åke Gustafsson.