Sergej BobrovskijFoto: All Over Press

Igår petades Sergej Bobrovskij från Columbus matchtrupp på grund av en ”incident”. Just den situationen ska nu vara löst, men relationen är alltjämt frostig.
– Han har inte kommit över saker som sades efter slutspelet förra året, säger Sportsnets insider Elliotte Friedman.

Sergej Bobrovskijs framtid i Columbus har varit omdiskuterad länge. Han sitter på ett utgående kontrakt och ingenting har tytt på att han ska vara intresserad av att skriva på ett nytt med Blue Jackets. Igår petades han dessutom ur matchtruppen på grund av en incident,men den situationen ska nu vara löst och Bobrovskij är tillgänglig för spel igen.
– Problemet är utagerat. Vi går vidare, sade general manager Jarmo Kekäläinen till media efter dagens träning.

Målvakten själv bröt tystnaden kring det hela i semma veva och menade att han agerat på ett oacceptabelt sett.
– Förlusten mot Tampa i tisdags var tuff för alla. Jag lät mina känslor ta över när jag inte skulle det. Vi har haft ett möte med laget och rensat luften.

Men den dubble Vezina Trophy-vinnarens relation med Columbus Blue Jackets är fortsatt frostig och har varit så i ett års tid. Bland annat vägrade ryssen dyka upp på ett möte i Spanien i somras, med GM Kekäläinen och landsmannen Artemij Panarin som ju också har utgående kontrakt.
– En grej som jag berätade om är det som hände förra sommaren när Kekäläinen vad om att få träffa Panarin och Bobrovskij i Spanien. Panarin kom dit, men Bobrovskij gjorde inte det, säger Sportsnets insider Elliotte Friedman i Toronto’s Sportsnet 590,

”FINNS INGEN FRAMTID”

Friedman menar att loppet redan är kört för Blue Jackets.
– Jag tror inte det finns någon framtid. I den framtid som finns spelar han någon annanstans nästa säsong. Bobrovskij har inte kommit över några saker som sades efter slutspelsuttåget förra året och han dök inte upp på mötet. Hela säsongen började vid fel ände och det har bara fortsatt.
– Han har varit missnöjd hela året.

Columbus kan inte bara skeppa iväg stjärnkeepern hur som helst. Han sitter på en klausul som gör att han kan stoppa alla spelaröverångar som involverar honom. Således kan de tvingas se honom lämna gratis till sommaren. Han blir free agent den första juli. På det nuvarande kontraktet tjänar 30-åringen drygt 7,4 miljoner dollar per säsong.