Anton Wedin är klar för Chicago.Foto: Pär Olert/Bilbyrån

Timrås landslagsforward Anton Wedin prisas av SHL. Den 25-årige forwarden utsågs under lördagsförmiddagen till hela ligans bästa spelare i december, skriver SHL på sin hemsida.

Anton Wedins framgångssaga fortsätter. Den för tillfället skadade forwarden har varit ett av SHL:s stora utropstecken under första halvan av säsongen och noterats för 24 poäng (13+11) på 29 matcher.

”GÖR VERKLIGEN SKILLNAD FÖR SITT LAG”

I december stod 25-åringen för åtta poäng på åtta matcher – en notering som lade grunden till att han nu prisas som hela ligans bästa spelare under december.
”Från en skadad allsvensk spelare, som gjorde det helt okej, till att vara skyttekung och SHL-stjärna på bara ett år. Anton Wedins utveckling är fantastiskt imponerande och han gör verkligen skillnad för sitt lag. Det är dessutom inga dussinmål han gör, utan ofta riktiga klassmål”, skriver SHL bland annat i sin motivering.

25-åringens framgångar i Timrå har gett honom chansen i båda landslagsturneringarna som Tre Kronor spelat under säsongen. På sina sex landskamper har Wedin noterats för två assist.

Wedin får 10 000 kr i prispengar, där pengarna går till spelarens moderklubb – i det här fallet Sundsvall Hockey – i syfte för att främja ungdomsverksamheten.

Tidigare under säsongen har Jacob Josefson (september), Ryan Lasch (oktober) och Joel Persson (november) vunnit priset.