Asplöven utrsluts.Foto: Bildbyrån

Under fredgaskvällen kom uppgifter från div1hockey.com att Hockeyettanklubben Asplöven hade gått i konkurs. Nu går Asplöven, tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet och Hockeyettan, ut med en dementi.

Att Asplöven brottats med en dålig ekonomi den senaste tiden är ingen hemlighet. Redan i december 2017 begärde klubbens dåvarande tränare Aleksandr Semjonovs klubben i konkurs, men då beviljades klubben en rekonstruktion vilket ledde till att klubben kunde räddas.

SLÅR TILLBAKA UPPGIFTERNA

Enligt både div1hockey.com och Piteå-Tidningen har nu klubben gått i konkurs. För seriekollegan Piteå kommer inte beskedet som någon direkt överraskning.
– Det är tråkigt, men inte helt oväntat, säger klubbens sportchef Jonatan Glader till Piteå-Tidningen.

Under lördagen gick Asplöven, tillsammans med Hockeyettan och Svenska Ishockeyförbundet ut med en dementi angående Asplövens påstådda konkurs. Man låter meddela att så inte är fallet, och att lagets match mot Kiruna i morgon söndag kommer att spelas som planerat.

Asplöven spelade i Hockeyallsvenskan så sent som 2016, men efter degraderingen till Hockeyettan har man haft det jobbigt. Den här säsongen tog Haparandaklubben bara en trepoängare i grundserien i Hockeyettan.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!