Pittsburgh fick jubla efter nattens match mot Anaheim.Foto: Peter Joneleit/CSM/REX

Efter en period ledde Anaheim nattens match mot Pittsburgh med 3–0. Då föll svensklaget ihop som ett korthus och släppte in sju mål på två perioder. I och med nattens 4–7-förlust har Ducks nu förlorat tio raka matcher.

Det är jobbigt att heta Anaheim Ducks för tillfället. Inför nattens match mot Pittsburgh hade Kalifornialaget förlorat nio raka matcher, men efter 20 minuters spel såg förlustsviten ut att äntligen brytas för Ducks. Hemmalaget gick till den första periodvilan med en 3–0-ledning, men efter den imponerande förstaperioden föll sedan Ducks ihop som ett korthus.

HATTRICK AV GUENTZEL

Pittsburgh hämtade upp 0–3-underläget på drygt elva minuter i mittperioden, men Jakob Silfverberg kunde ändå se till att hemmalaget hade en uddamålsledning inför den sista perioden. Där blev dock gästerna övermäktiga, och efter fyra mål i den sista perioden kunde Penguins ta hem samtliga två poäng.

Jake Guentzel var stor segerorganisatör för sitt Pittsburgh, då han stod för ett hattrick i matchen.

Förlusten var alltså Ducks tionde raka, vilket nu placerar laget utanför en slutspelsplats i den västra konferensen. Laget ligger en poäng bakom Minnesota på sista Wild Card-platsen, dock med två matcher mer spelade.

Pittsburghs svenske back Marcus Pettersson, som kom till Penguins under säsongen från just Anaheim, stod för en assist i matchen. Anaheims svenske stjärnforward Rickard Rakell hade även han en assist, medan Jakob Silfverberg blev den enda svenska målskytten i matchen.

Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 4–7 (3–0, 1–3, 0–4)
Anaheim: Nick Ritchie (6), Ryan Getzlaf (10), Daniel Sprong (6), Jakob Silfverberg (12)
Pittsburgh: Jake Guentzel 3 (21), Tanner Pearson 2 (8), Jevgenij Malkin (14), Phil Kessel (18)