Rick Nash hyllades inför matchen som blev en målfest.Foto: IBL Bildbyrå

Inför nattens möte mellan Columbus Blue Jackets och New York Rangers hyllades Rick Nash som nyligen gav beskedet att han avslutar karriären. Efter det blev det en stor målfest med totalt tolv mål.

Rick Nash spenderade nio säsonger i Columbus Blue Jackets varav fyra som kapten. Därefter var han i New York Rangers i sex år. När lagen inatt möttes i Columbus så var det en självklarhet att superstjärnan skulle hyllas.

Nash meddelade nyligen att han avslutar karriären 34 år gammal på grund av hjärnskakningar. Den store målskytten hyllades därför inför sina tidigare fans. Rick Nash draftades först av alla i 2002 års draft, av just Columbus. Därefter stod han för 437 mål och 805 poäng på totalt 1060 matcher.

”HELT OFATTBART”

Matchen då? Jo det blev en riktig målfest. Med Henrik Lundqvist på bänken för ”mental vila”, enligt coach David Quinn, släppte ersättaren Alexandar Georgiev in sju puckar. På andra sidan isen var Sergei Bobrovski tillbaka efter den omtalade petningen. Han hade däremot heller ingen lyckad afton utan fick hämta pucken ur nätet fem gånger.

Efter en ny förlust var New York Rangers tränare David Quinn allt annat än nöjd och sågade det egna laget.
– De (Columbus) vann varenda man mot man situation. Det var helt ofattbart att varenda gång det var en närkamp vid sargen så kom de alltid undan med pucken. Det är en brist från vår sida att vara fysiska och att fiska efter pucken. Det såg ut som att vi aldrig kom ut ur vår egna försvarszon, säger han till nhl.com.

Noterbart var att norrmannen Mats Zuccarello som satte två mål för sitt Rangers, en gång assisterad av Mika Zibanejad. Även Jesper Fast registrerades för en assist.

Columbus Blue Jackets – New York Rangers 7-5 (2-2,3-1,2-2)

Columbus: Nick Foligno 2 (12), Artemij Panarin (17), Anthony Duclair (10), Cam Atkinson (26), Lukas Sedlak (2), David Savard (3)
New York: Mats Zuccarello 2 (7), Ryan Strome (7), Chris Kreider (21), Jimmy Vesey (11)