Veckans Lag

Ännu en händelserik vecka har passerat. Hockeysverige.se plockar i vanlig ordning ut de bästa spelarna.

Adam Reideborn, Djurgården

Joel Lassinantti var högaktuell för platsen, men Reideborn får den för sin otroliga insats i Djurgårdens möte med Skellefteå i torsdags. Utan Reideborns storspel hade inte Djurgården fått med sig någon poäng därifrån. Stockholmarna är fortfarande en guldkandidat och Reideborn är den enskilts största anledningen till det.

Nick Ebert, Örebro (2)

Drar ett enormt lass i ett svagt Örebro. Sköt två mål under veckan, vilket han var ensam om bland backarna, och tar en given plats i laget. Nick Ebert är en av SHL:s bästa backar, trots att han huserar i ett bottenlag.

Ryan Gunderson, Brynäs (2)

Gjorde en del missar i matchen mot Frölunda i torsdags men satte 1-1 och låg bakom avgörandet till 2-1 via en grym långpassning. Snittade dessutom över 29 minuter under veckans båda matcher. I en för tillfället ihålig backsida tar Gunderson ett enormt ansvar för Brynäs.

Tim Söderlund, Skellefteå

Har hittat hem i Skellefteå. Gjorde bara fem poäng i Frölunda. Den här veckan gjorde han tre poäng på två matcher. I ett Skellefteå i behov av en nystart har Tim Söderlund som väntat kommit in med ny energi. Det kommer det behövas ännu mer av i resten av säsongen.

Andrew Rowe, Mora

Het, hetare, hetast. Sett till de senaste veckorna är Andrew Rowe SHL:s formstarkaste spelare. Leder sitt Mora på ett föredömligt sett och sprutar in mål. Den här veckan blev det 2+1 på två matcher.

Trevor Mingoia, Rögle

Herregud, vilken succé! Har kommit från Västervik och tagit steget in i SHL som om det vore det enklaste i hela världen. Noterade 3+1 på veckans matcher och har totalt 6+3 på sina sju första matcher i Rögle. Var det någon som sa fynd?

 

Veckans

 

 

…värvning I Hur det kommer se ut på isen vet vi inte, men ingen kan ifrågasätta att Jason Garrison är en häftig värvning av Djurgården. 555 matcher i NHL och en fin poängskörd från Tampa Bay, Vancouver och Florida säger ändå en del. SHL blir en profil starkare!

...värvning II Brandon Gormley gjorde det bra i Mora förra säsongen. Efter en tung höst i finska TPS Åbo är han nu tillbaka i SHL – i topplaget Frölunda. En värvning som på pappret ser stark ut.

…comeback Efter många turer fram och tillbaka gjorde Isac Lundeström till sist comeback i Luleåtröjan i lördags. Luleå blir nog att räkna med framåt vårkanten…

…kritik I I måndags kom beskedet att Dick Axelsson stängs av två matcher för att ha varit kritisk och kallat domaren Wolmer Edqvist ”värdelös”.

…kritik II Niclas Andersén tacklade Pathrik Westerholm men klarade sig undan utvisning. I C More-intervjun efter matchen kunde inte Roger Rönnberg dölja sina känslor, utan utropade ”Det är ju en solklar femma” till domaren.

…kritik III Andersén stängdes av för tacklingen och gick till hård kritik i riktning mot Disciplinnämnden i ett mejl till Sportbladet. ”Vi har en fullt kompetent disciplinnämnd med zoologer, botaniker och vad dom kan ha för passande bakgrund, så det är klart man känner stor tilltro till dom”, skrev han bland annat.

…kritik IV Emil Sylvegård stängdes av för en tackling i Skånederbyt mot Rögle. Men Malmö var kritiska mot domen och överklagade det hela. Sylvegård hamnade sedan i rampljuset i den omdiskuterade matchen mot Färjestad då han, mot reglerna, vistades vid omklädningsrummen och drog igång ett tjafs under periodpausen efter det redan berömda bås-slagsmålet.