• Publicerat 15 januari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
John Nyberg.Foto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

Tidigare Frölundabacken John Nyberg har varit petad i AHL till och från under säsongen. Nu skickas 22-åringen ned till Idaho Steelheads i ECHL av Dallas Stars farmarlag Texas Stars, rapporterar klubben på Twitter.

Redan efter Frölunda slutspelssorti i fjol lämnade backen John Nyberg Göteborg och flyttade över till Nordamerika för att delta i AHL-slutspelet Calder Cup. Där blev det åtta matcher och spel i finalen mot Toronto Marlies, en final som Dallas Stars farmarlag Texas Stars förlorade med 3–4 i matcher.

Den här säsongen var tanken att den Härrydafostrade 22-åringen skulle ta nästa kliv i utvecklingen och konkurrera om speltid i NHL. Men i stället tvingas han nu ta klivet ned i farmarligans farmarliga ECHL för att få mer speltid.

FEM POÄNG PÅ 27 MATCHER

Efter att ha varit petad en del och varit ombytt i 27 av Texas 37 matcher skickas Nyberg till Idaho Steelheads för att få mer speltid.

John Nyberg var vice lagkapten i Frölunda förra säsongen och noterades för två mål och 13 poäng på 52 SHL-matcher. I AHL har han svarat för ett mål och fem poäng den här säsongen.