Emil Sylvegård.Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Det var under lördagens match mellan Färjestad och Malmö som Emil Sylvegård tog sig ner i spelarutrymmet i en periodpaus. Något som är förbjudet för avstängda spelare att göra. Idag kom disciplinnämndens dom: Han slipper vidare avstängning – men tvingas böta 5 000 kronor.

LÄS MER: Emil Sylvegårds regelbrott: ”Skulle bara gå ned och peppa”

Emil Sylvegård stängdes av i tre matcher sedan han i torsdags tacklade Rögles Ted Brithén i det stekheta skånederbyt i Ängelholm. Men eftersom Malmö befann sig på en roadtrip så fanns han även med på resan till Karlstad när hans lag skulle möta Färjestad.

I den första pausen i lördagens möte bestämde sig Emil Sylvegård för att gå ner till spelarutrymmet för att stötta sitt lag.
— Jag visste inte att man inte fick gå ned, förklarade han för hockeysverige.se efter matchen.

FÅNGADES AV TV-KAMEROR

Emil kom nämligen att hamna i händelsernas centrum. Detta efter att han fångats på TV-kameror i en ordfäktning med Färjestads-spelare i spelargången. Detta då stämningen redan var irriterad efter det uppmärksammade bråket i hemmalagets spelarbås som slutade med att Emils bror Marcus Sylvegård fick matchstraff.
— Jag visste inte att man inte fick gå ned. Jag stod där nere och sedan kom (Gustav) Rydahl och tjabbade tillbaka lite, det var inte mer än det, berättade Emil Sylvegård i lördags.

Dock står det följande i regelboken gällande redan avstängda spelare.
”Regel 28.1 – tilläggsbestraffningar En person som är avstängd från ishockey får inte vistas i områden som är avsedda för idrottsutövningen eller platser som gränsar till de där avsedda områdena (se även SIF:s tävlingsbestämmelser § 5:16).”

Emil Sylvegård anmäldes till disciplinnämnden för regelövertrampet och idag föll domen. Han slipper påbackning på de redan utdömda tre matcherna för tacklingen på Brithén, men får betala böter på 5 000 kronor.