Jonatan Berggrens skada är allvarligare än befarat och han kommer troligtvis missa resten av säsongen.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Han skadade sig allvarligt i en CHL-match i november. Därefter har Jonatan Berggren fått följa hockeyn från avstånd. Nu kommer beskedet som ingen SAIK:are vill höra:
– Det mesta pekar på att han inte spelar mer den här säsongen, säger Skellefteå AIK:s sjukgymnast Åse Raske till Norran.

Talangen Jonatan Berggren har inte spelat en match sedan i början av november. Han fick en smäll i CHL-matchen mot Storhamar och ådrog sig en ryggskada. Det första beskedet var att han skulle missa tre månaders spel. Nu förvärras däremot prognosen.

Skellefteå AIK:s sjukgymnast Åse Raske säger att Berggren nu istället förväntas missa resten av säsongen. Risken för att riva upp skadan igen är för stor.
– Det får absolut inte vara någonting som gör att det smäller tillbaka. För då kan det ta sex ytterligare månader innan man är tillbaka. Så att skynda långsamt är oerhört viktigt, säger han.

”SKA SPELA IGEN DEN HÄR SÄSONGEN”

Jonatan Berggren själv pratar dock endast om att skynda, inte skynda långsamt som sjukgymnasten säger. Enligt honom är detta inte slutet för hans säsong.
– För mig finns det bara att jag ska komma tillbaka så fort som möjligt och spela igen den här säsongen. Det kommer jag att göra, säger 18-åringen till Norran.

I somras draftades Berggren av Detroit Red Wings i andra runda, som 33:a totalt. Han förväntades därefter att få sitt stora genombrott i SHL under säsongen. Detta då han fullkomligt öst in poäng i juniorligan. Förra säsongen stod Berggren för 57 poäng på 38 matcher i Skellefteås J20-lag.

Tre poäng på 16 SHL-matcher blev det för 18-åringen innan skadan. Han missade även årets JVM-turnering på grund av skadan.