Henrik Lundqvist.Foto: Kostas Lymperopoulos/CSM/REX

I och med nattens 4–3-seger över Chicago Blackhawks tog Henrik Lundqvist sin 445:e seger i NHL. Det innebär att han nu avancerar upp till en delad sjätteplats på listan över de vinstrikaste NHL-målvakterna genom tiderna.
– Det är en ära stor ära att vara med där uppe, att komma närmare och närmare, säger Lundqvist till nhl.com.

Henrik Lundqvist fortsätter att cementera sin status som en av NHL:s bästa målvakter genom tiderna. I nattens match mot Chicago Blackhawks tog den svenske stjärnmålvakten sin 445:e seger i karriären – en notering som tar honom upp på en delad sjätteplats på listan över de vinstrikaste NHL-målvakterna genom tiderna.

Lundqvist har nu vunnit 445 av sina 839 spelade NHL-matcher.
– Det är en stor ära att vara med där uppe, att komma närmare och närmare. Jag har redan passerat en del namn som betydde mycket för mig under min uppväxt, så det är en väldigt häftig känsla, säger Lundqvist till nhl.com efter 4–3-segern över Chicago.

”EN SIFFRA SOM DU ÄR STOLT ÖVER”

Nu delar Lundqvist sjätteplatsen med legenden Terry Sawchuk och behöver bara nio segrar till för att ta sig förbi Curtis Joseph på femteplatsen.
– Det är definitivt en siffra som du är stolt över, men samtidigt börjar du tänka på alla lagkamrater du spelat med för att nå den siffran. Det är vad jag gör när jag kollar på det, säger Lundqvist.

Mika Zibanejad blev matchvinnare för Rangers med sitt 4–2-mål med 18 sekunder kvar av den tredje perioden. Domink Kahun fick in ett tröstmål för Chicago med två sekunder kvar, men närmare än så kom inte Blackhawks.

New York Rangers – Chicago Blackhawks 4–3 (2–1, 1–0, 1–2)
New York Rangers: Filip Chytil (8), Mats Zuccarello (8), Chris Kreider (22), Mika Zibanejad (15)
Chicago: Brandon Saad (14), Alex DeBrincat (24), Dominik Kahun (8)