• Publicerat 20 januari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
SEGERSKYTT. Carl Gunnarsson, till vänster, förlängde sin poängsvit till fem matcher i natt.Foto: TT/AP Photo/Tom Gannam)

Carl Gunnarson fortsätter producera för St. Louis Blues. I natt förlängde den normalt sett defensive backen sin poängsvit till fem matcher – genom att bli matchvinnare i mötet med Ottawa Senators.
– Det kändes fantastiskt, säger han till nhl.com efter 3–2-segern.

Carl Gunnarsson har haft en tuff säsong med St. Louis Blues. Inte bara för att laget har förlorat betydligt mer än vad många förväntat sig från början, han har även själv drabbats av skadebekymmer och begränsats till spel i 14 matcher.

Men den senaste tiden har Örebrosonen varit frisk och kry – och till och med producerat en hel del poäng. I nattens 3–2-seger mot St. Louis Blues svarade 32-åringen för det matchvinnande målet och förlängde samtidigt sin poängsvit till fem matcher (2+3).
– Det kändes fantastiskt. Det var ingen perfekt match, men vi kämpade oss igenom den. (Målvakten Jordan) Binnington var riktigt bra där bak och vi fann ett sätt. Två poäng, det är allt som betyder någonting, säger han till nhl.com.

MATCHENS FÖRSTA STJÄRNA

Gunnarsson, som utsågs till matchens första stjärna, sköt 3–2-målet 12.16 in i den tredje perioden. Det godkändes dock först efter videobedömning sedan Ottawa utmanat domslutet eftersom de ansåg att det var målvaktsinterference. Men domarna dömde mål.
– Jag blev lite orolig när de tittade på det. Men bra jobbat. Våra forwards jagade puckar som galningar därnere och det gjorde att deras spelarna sjönk ned och öppnade upp sig, säger han.

Lagkamraten Brayden Schenn är glad för Gunnarssons skull.
– Han är het, spelar bra för oss. Det var givetvis ett viktigt mål för oss i kväll där han smög in från vänstra sidan. Det är kul att se honom bli belönad, säger Schenn.

Magnus Pääjärvi blev målskytt för Ottawa för andra matchen i rad. Detta mot sin före detta klubb. Han har svarat för fem mål den här säsongen. I St. Louis gjorde Alexander Steen comeback efter att ha missat sex matcher med en axelskada.

St. Louis – Ottawa 3–2 (1–1, 1–0, 1–1)
St. Louis: Vladimir Tarasenko (16), Vince Dunn (5), Carl Gunnarsson (2).
Ottawa: Nick Paul (1), Magnus Pääjärvi (5).