• Publicerat 20 januari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Gabriel Landeskog.Foto: USA TODAY Network / IBL Bildbyrå

Gabriel Landeskog och hans Colorado Avalanche bjöd Los Angeles Kings på en riktig överkörning sent på lördagskvällen. Det blev seger med 7–1 efter att hemmalaget skjutit sex obesvarade mål i mittenperioden.

Colorado Avalanche har haft en lite tyngre period senaste tiden och hade bara vunnit två av sina tolv senaste matcher inför lördagens möte med Los Angeles Kings. Där gick dock det mesta rätt för hemmalaget.

Avs bjöd nämligen hemmapubliken i Pepsi Center på ett rejält målfyrverkeri. Efter att Carl Söderberg gett Denverlaget ledningen i första perioden sköt Colorado sex (!) mål på tio skott i mittenakten och vann med förkrossande 7–1 i slutändan.

RANTANEN SKADAD – UTGICK

Gabriel Landeskog sköt säsongens 29:e mål och hade även en assist. Söderberg lämnade också isen med 1+1. Poängbäst var annars backen Tyson Barrie med tre assist.

Smolk i glädjebägaren var att lagets finska poängkung Mikko Rantanen tvingades utgå med en underkroppsskada efter att ha skjutit två mål i matchen. Det ska dock inte vara någon större fara med Rantanen, som har 73 poäng (23+50) på 48 matcher, hälsar coachen Jared Bednar.
– Det var en försiktighetsåtgärd för att se till att han kan spela nästa match, sade Bednar till nhl.com efter matchen.

Colorado möter Nashville Predators natten mot tisdag.

Colorado – Los Angeles 7–1 (1–0, 6–0, 0–1)
Colorado: Mikko Rantanen 2 (23) (Gabriel Landeskog), Carl Söderberg (16), Gabriel Landeskog (29), Alexander Kerfoot (8), Sheldon Dries (3), Colin WIlson (9) (Söderberg).
Los Angeles: Ilja Kovaltjuk (9).