Elias PetterssonFoto: Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP

Elias Pettersson är tillbaka. Han är tillbaka med besked. Svensken stod för 1+1 när Vancouver 3-2-slog Detroit i natt.
– Jag spelar helllre än tittar på, säger han efter sin storartade återkomst.

Efter fem matcher skadefrånvaro på grund av en smäll på knät var Elias Pettersson i natt tillbaka i Vanvouvers laguppställning. Svensken, som snart kommer få epitetet superstjärna, hade inte direkt några planer att smyga igång efter skadan. Han klev in och ledde sitt Vancouver till ännu en seger.

Det tog bara 10:16 av den första perioden innan han mycket elegant styrde in 1-0. Brock Boeser tog ett skott som superrookien knackade ned. Efter att Detroit vänt matchen till 2-1 andra perioden låg Pettersson bakom 2-2. Han spelade fram Bo Horvat som sköt sitt 18:e mål för säsongen. Antoine Roussell fullbordade sedan vändningen och sköt Canucks till seger.

LEVERERADE INFÖR FAMILJEN

Det blev alltså 1+1 för Elias Pettersson i comebacken. Totalt har det blivit 44 poäng (23+21) på 39 matcher.
– Det är underbart att vara tillbaka. Jag spelar hellre än tittar på. Min familj är i sta så det är kul att spela, och för lagets skull, att vinna, sade han till media efter att ha gjort ännu en flerpoängsmatch.

Jacob Markström storspelade på nytt i kassen. Han räddade 35 av 37 skott och förlängde Vancouvers poängsvit till fem matcher. Under den perioden har Markström även fått lite hjälp av Thatcher Demko som vann sina två första NHL-matcher i karriären. En bedrift som ingen annan Vancouvermålvakt lyckats med.
– Att komma till rinken när du vinner, jämfört med när du förlorar, är en stor skillnad. Allting blir så mycket lättare, sade Jacob Markström till media efter 3-2-vinsten.

Veteranerna Frans Nielsen och Thomas Vanek gjorde Detroits mål.