180926 Almtunas Stefan Lassen under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Almtuna och Vita hästen den 26 september 2018 i Uppsala. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån / Cop 253 …
Nyheter

Anslöt inför seriestart – niofaldige VM-backen stannar i allsvenskan

ANNONS

Han har spelat nio VM för Danmark. Nu står det klart att den rutinerade backen Stefan Lassen stannar i Almtuna även nästa säsong.

Utöver sina nio VM har Stefan Lassen även spelat en säsong för Djurgården i SHL och gjort 185 allsvenska matcher för Leksand, Malmö och Almtuna.

Till den sistnämnda klubben anslöt han precis vid seriestart efter fem säsonger i Österrike och Finland för Graz och Pelicans. Nu stannar han kvar ytterligare i Almtuna.
”Stefan är främst en defensivt skicklig back som alltid ”kommer till jobbet” vare sig det är träning eller match. Han är inte den flashiga backen som gör det där lilla extra utan löser situationerna ute på isen med rejält spel och har kloka lösningar i de flesta situationerna. Han står för mängder av rutin och är en viktig del i lagbygget då han med sin erfarenhet även betyder mycket för de yngre spelarna i laget”, står att läsa på klubbens hemsida.

Dansken själv är nöjd med kontraktsförlängningen.
— Det känns superbra. Jag tror verkligen på den här klubben och jag känner att vi som klubb och förening är inne i en riktigt bra utveckling. Jag ser en riktigt bra framtid här och sedan funkar det jättebra för mig med familjen och det är klart att det blir viktigt nu när man blir lite äldre. Jag är otroligt nöjd och stolt att få spela här ett år till.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games