Christian Djoos.
Washington

Glädjebeskedet: Svenskbacken tillbaka på is efter långa skadefrånvaron

ANNONS

Christian Djoos har varit skadad i över en månad efter att ha ådragit sig en allvarlig lårskada. Under tisdagen återvände han däremot till isen för träning med sitt Washington Capitals.

Den 11 december blev Christian Djoos skadad i låret i samband med en match mot Calgary Flames. Det var en allvarlig skada som tvingade honom till operation. Nu är han däremot tillbaka på isen för första gången sedan dess.

Djoos var under tisdagen med på lagets frivilliga träning. Han hade däremot på sig en ljusblå träningströja vilket innebär ingen fysisk kontakt med andra spelare. 24-åringen körde alltså en lättare träning än resten av laget. Han förväntas därför inte vara tillbaka i spel igen på ett par veckor.

Washington Capitals har förlorat fem matcher i rad och glider långsamt ner i Metropolitan Divison. Djoos återkomst skulle därför komma väldigt lägligt för de regerande mästarna.

Christian Djoos stod för fyra poäng på 28 matcher innan lårskadan. Det är hans andra säsong i NHL. I fjol producerade han 14 poäng på 63 matcher och blev Stanley Cup-mästare med Washington Capitals i sin rookiesäsong.

Djoos representerade Brynäs under sin tid i SHL. Han spelade även två JVM med Sverige och vann silver båda gångerna. Därefter blev det spel i AHL där svensken var väldigt framgångsrik och gjorde bland annat flest assist av alla backar i ligan under säsongen 2016/17.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM