Juuse Saros hade en arbetssam kväll.Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Nashvilles finske målvakt Juuse Saros gjorde minsann skäl för lönen inatt. 23-åringen stoppade hela 47 puckar när Predators besegrade Vegas på bortaplan med 1-2.

Juuse Saros har sakta men säkert de senaste åren jobbat sig in i Nashvilles laguppställning och inatt gjorde han enligt statistiken en rekordmatch. Han har nämligen aldrig stått för 47 räddningar tidigare i karriären.

Max Pacioretty gav Vegas ledningen efter åtta minuter i den första perioden. Men i inledningen av den andra kunde Predators vända på tillställningen och sedan var det Saros det handlade om. Han stod för den ena räddningen efter den andra när han hindrade Golden Knights från påhälsning.

Juuse Saros har vunnit fyra av de sex senaste matcherna han deltagit i.

Vegas Golden Knights – Nashville Predators 1-2 (1-0,0-2,0-0)

Vegas: Max Pacioretty
Nashville: Ryan Johansen, Nick Bonino