Bilder från Winter Classic tidigare i år.Foto: Bildbyrån

När årets Winter Classic gick av stapeln så berättade Gary Bettman att 2020:s utomhusmatch skulle spelas i Dallas. Nu är deras motståndare klara och det blir en annan debutant i Nashville Predators.

En Winter Classic har aldrig spelats så långt söderut som den kommer att göra nästa år. Dallas Stars är även debutanter i sammanhanget då de aldrig har spelat en utomhusmatch förut.

LÄS ÄVEN: De får Winter Classic nästa år – tre utomhusmatcher presenterade

Nu är deras motståndare klara och det blir divisionsrivalen Nashville Predators som får ta resan ner till Texas. Även Nashville kommer att få göra sin debut på utomhusrink.
– Möjligheten att få spela ett av NHL:s största evenemang på en internationell scen är väldigt spännande. Det skulle inte vara möjligt utan vara passionerade fans. Vi ser fram emot att jobba med ligan, Dallas Stars och staden Dallas för att göra detta till den bästa Winter Classic i dess tolvåriga historia, säger Sean Henry, Nashville Predators ägare.

Matchen kommer att spelas på Cotton Bowl med en kapacitet på hela 92 100 personer. Det ser även ut till att bli en svenskfest då sex svenskar för tillfället spelar i båda dessa klubbar. Dessa är John Klingberg och Mattias Janmark i hemmalaget Dallas Stars och Filip Forsberg, Viktor Arvidsson, Mattias Ekholm och Calle Järnkrok i gästande Nashville Predators.