Bengt-Åke Gustafsson.Foto: Bildbyrån

Bengt-Åke Gustafsson har under snart ett år varit tränare för Stjernen i norska ligan. Nu väljer han däremot att lämna klubben.
– Det har varit en oerhört ”rörig” säsong, säger han till Fredrikstad Blad.

Den 12 april tog Bengt-Åke Gustafsson över Stjernen i Norge. Nu lämnar den tidigare Tre Kronor-förbundskaptenen sitt tränarjobb med klubben. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande.

Bengt Åke-Gustafsson har bett om att få avsluta sitt kontrakt i takt med att han inte fått de förutsättningar som utlovades i samband med att han skrev på. Därför har parterna nu enats om att bryta kontraktet. Stjernen ligger för tillfället på en åttonde plats i tabellen vilket inte motsvarar klubbens förväntningar.
– Först kände vi oss så bra, men då kom skadorna och den stora ekonomiska situationen. Det har varit en oerhört ”rörig” säsong, som helt enkelt har gått väldigt nära mig, säger Gustafsson själv till Fredrikstad Blad.

”KÄNDE MIG HELT ENERGILÖS”

Bengt-Åke Gustafsson förklarar att bland annat har haft problem med sömnen och haft många sömnlösa nätter under sin tid som tränare för Stjernen.
– Lasten har helt enkelt blivit för hög, säger 60-åringen och fortsätter:
– Jag förstod verkligen allvaret när jag var hemma i Sverige för en kort tid sedan. Då blev axlarna sänkta, men när jag var tillbaka i Stjernhallen kände jag mig helt energilös igen, förklarar Gustafsson.

Han efterträds nu av Rune Gulliksen som varit sportchef för klubben. Det är ännu oklart vad detta innebär för Bengt-Åke Gustafssons framtid som hockeytränare och vilken klubb som han skulle kunna ta över härnäst.