NYSTART. Tiden i Rögle blev en deppig historia för Christopher Bengtsson. Nu hoppas han på bättre lycka i Färjestad.
SHL

Besviken efter misslyckade tiden i Rögle: ”Hade ingen bra kommunikation”

ANNONS

Han föll för Rögles locktoner inför säsongen. I söndags tog förhållandet slut.  Christopher Bengtsson kastade sig i bilen och flyttade upp till Karlstad – efter en tid i Ängelholm som blev minst sagt misslyckad.
– Jag har inte kunnat bygga självförtroende och aldrig känt att Cam (Abbott) litade på mig eller hade förtroende för mig, säger han till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
”Det går fort i hockey”, brukar man skämtsamt säga.
För Christopher Bengtsson blev det verklighet i helgen.
I söndags blev det klart att han och Rögle går skilda vägar och att han fortsätter säsongen i Färjestad.

För den 25-årige centern från Huddinge innebar det att han snabbt som attan fick ta sitt pick och pack, sätta sig i bilen och lämna Ängelholm för Karlstad – mitt i ett snökaos.
– Jag kom upp mitt i natten natten mellan söndag och måndag. Sedan var det bara att kliva upp och träna på förmiddagen, säger Bengtsson till hockeysverige.se.

Han stryker svetten ur pannan. Efter ett par kaotiska dygn debuterade han på tisdagskvällen för sin nya klubb i bortamötet med Djurgården på Hovet. Det blev förlust med 2–3. Bengtsson spelade 11.40 och var inne på två baklängesmål i vad tränaren Johan Pennerborn kallar ”en godkänd debut”.
– Vi ser en energispelare. Vi tittade på honom inför säsongen, men sedan vet jag inte om vi var tvåa i det racet efter Rögle. Vi ser en spelare som kan bli viktig för oss i boxplay och totalt för numerären är det viktigt med en spelare till för oss, säger Pennerborn vars lag har en diger skadelista, inte minst på forwardssidan.

”DE VAR PÅ MIG SÅ IN I HELSICKE”

Med spelare som Per Åslund, Martin Johansson och Fabian Zetterlund borta är Christopher Bengtsson mer än välkommen. Det har han snabbt känt av.
– Jag hann bara med en träning, men det är ett skönt gäng och jag har blivit riktigt välkomnad. Man märker direkt att det är en proffsig och välskött förening. Jag har fått hjälp av tränarna, kollat mycket video hur de vill spela… Allt sådant där har varit skitbra, säger Bengtsson som tillbringade en J20-säsong i klubben 2011/12.

Detsamma kan han inte riktigt säga om tiden i Rögle. Han skrev på för klubben efter fjolårets målsuccé i Hockeyallsvenskan med Södertälje, där han sköt 21 mål. Men flytten till Skåne blev inte vad han hade hoppats på.
– Jag hade en bra känsla med Rögle inför säsongen. De var verkligen på mig så in i helsicke och jag tog det framför några andra SHL-anbud. Jag tog det laget som var mest på helt enkelt, det var det jag kände att jag ville göra. Men det blir inte alltid som man tänkt sig…

Nej, det blir inte det. I Rögle hann han svara för fyra mål och sex poäng på 29 matcher. Han snittade 11.36 per match, men då fick han se i minuterna på isen sjunka radikalt ju längre säsongen led.
– Jag har inte fått den istid jag har velat i Rögle nu på slutet. Jag hade ingen bra kommunikation med tränarna heller. De sa aldrig någonting och då kände man att man kanske inte var så högt prioriterad där. Jag kände att jag ville gå vidare därifrån, säger han.
– Även fast jag gjorde lite mål och så i början fick jag aldrig det där förtroendet i Rögle i den rollen som jag är bra i. Jag har inte kunnat bygga självförtroende och aldrig känt att Cam (Abbott) litade på mig eller hade förtroende för mig. Då är det svårt att bara kliva in och dominera.


Cam Abbott. Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg 

”DET ÄR I KARLSTAD JAG VILL VARA”

Färjestads intresse gav honom hopp om en välbehövlig nystart.
– När det dök upp kände jag att det var ett lag som passar mig perfekt. De spelar en rolig hockey med bra fart, så jag tror på sikt att jag kan passa in här när jag får lite matcher i benen. Det var ett tag sedan jag spelade match nu, säger Bengtsson som spelade sin sista match med Rögle den 17 januari.

Klubbytet innebär att han bara har kontrakt för resten av den här säsongen. Det är en sporre som han vill använda till att vinna nytt förtroende i Karlstad.
– Man vill ju spela till sig ett nytt kontrakt här, för det är här jag vill vara. Jag trivs redan kanonbra och kan staden sedan tidigare eftersom jag har bott där. Jag har även vänner som bor i Karlstad sedan den tiden och min flickvän bor i Örebro och pluggar där så det är i Karlstad jag vill vara.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL