• Publicerat 30 januari, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Joel Persson. Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILBYRÅN

Han skrev ett ettårskontrakt med Edmonton Oilers inför säsongen – och lånades ut till Växjö. Nu har NHL-klubben sett till att säkra rättigheterna till Joel Persson över nästa säsong också.

Historien om Joel Persson är väldokumenterad. Backens sensationella flytt från Kristianstad i Hockeyettan till Växjö utmynnade i både SM-guld och NHL-kontrakt. Men trots att skåningen skrev kontrakt med Edmonton Oilers förra året blev han kvar i Växjö även den här säsongen. Där har han vuxit ut till en landslagsback.

Efter den här säsongen blir det spel i Nordamerika för 24-åringen. Edmonton Oilers har nämligen sett till att säkra svenskens rättigheter även över kommande säsong. Sent på tisdagskvällen meddelade klubben via sin webbsida att man förlängt kontraktet med Persson över 2019/20.

TVÅA I DEN INTERNA POÄNGLIGAN

Joel Persson svarade för sex mål och 34 poäng på 51 matcher som rookie i fjol. Den här säsongen har han fortsatt att producera i ett betydligt mindre målfarligt Växjö jämfört med i fjol. På 36 matcher har han mäktat med 23 poäng och är med det tvåa i den interna poängligan.

Han har under säsongen landslagsdebuterat och spelat i såväl Karjala Tournament som Channel One Cup. I måndags tog Rikard Grönborg även ut honom till Beijer Hockey Games i Stockholm nästa vecka.