Malmös Oscar Alsenfelt fick hjärnskakning i gårdagens match mellan Malmö och Luleå. Tränarna är oense om situationen.Foto: Bildbyrån

I gårdagens match mellan Malmö och Luleå byttes Oscar Alsenfelt ut mot Christopher Nihlstorp i första periodpausen. I dag befaras det att Alsenfelt har fått en hjärnskakning efter en smäll i matchen. 

I den första perioden fick Oscar Alsenfelt en smäll mot huvudet och utgick senare i periodpausen och återvände inte till matchen. Det befaras nu att stjärnmålvakten har fått en hjärnskakning.

Luleås Petter Emanuelsson åkte på Alsenfelt och träffade honom i huvudet. Denna situation lämnades utan åtgärd av domarna. I förlängningen åkte Niklas Olausson in i Malmömålvakten Christopher Nihlstorp och utvisades i två minuter.

Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund var inte nöjd med utvisningen och riktade kritik mot domarna.
– Man måste ha spelsinne och veta att när man kommer och bryter in med dålig balans då räcker det med en liten knuff från en försvarare för att man ska tappa balansen. Vi har pratat om det flera gånger och jag har sagt det tidigare. Om man inte ska få bryta in på mål, då tycker jag att vi är illa ute om man ska få utvisningar för sånt. Vi har domsluten mot oss tycker jag, säger Luleåtränaren på presskonferensen efter matchen.

”HAN ÄR I MÅLGÅRDEN MED ARSLET”

På presskonferensen fortsatte snacket om situationerna med Malmös målvakter. Malmötränaren Peter Andersson var kritisk mot Luleå för att de åker på målvakterna. Det var tydligt att tränarna tyckte olika i frågan och här är ordväxlingen mellan herrarna på presskonferensen.
Peter Andersson: – ”Ogge” (Alsenfelt) får bytas ut på grund av en pååkning och det fick ”Stoffe” (Nihlstorp) också utstå.
Thomas Berglund: – Pååkning? Det är eran back som knuffar in honom om du tittar noggrant. Det är knappt att han rör honom där.
PA: – Vilken menar du?
TB: – När er målvakt fick hjärnskakning. Han rör honom knappt.
PA: – Men han är i målgården med arslet.
TB:– Tycker du att det är en ful smäll?
PA: – Nej, jag säger inte att den är ful men jag säger att det är en pååkning i målgården. Vi är nära på att få båda våra målvakter skadade och det är tufft. Domarna ser inte sådant där. Han försöker snedda genom målgården och han får hans arsle i huvud och kunde inte fullfölja matchen i alla fall.