Niklas Johansson fortsätter som sportchef i Örebros nya organisation. Foto: Bildbyrån

Örebro Hockey breddar sin sportsliga organisation. Under måndagseftermiddagen meddelade klubben på sin hemsida att man inlett arbetet med att rekrytera en general manager som kommer ha ett övergripande ansvar över klubbens a-lag och juniorlag.

Örebro Hockey har som uttalad målsättning att vara Sveriges bästa ishockeyklubb vad gäller sportslig kvalitet. Därför väljer nu närkingarna att inleda arbetet med att rekrytera en general manager för att på så vis bredda den sportsliga organisationen.
– Den huvudsakliga uppgiften för vår nya ”GM” blir att ha det övergripande strategiska ansvaret för Örebro Hockeys sportsliga utveckling, vilket inkluderar både A-laget och Juniorverksamheten samt samordningen mellan dessa, säger Örebro Hockeys VD Mikael Johansson till klubbens hemsida.

JAKTEN HAR BÖRJAT

Den nya general managern kommer att vara verksam över den nuvarande sportchefen Niklas Johansson.
– Niklas Johansson kommer även i fortsättningen att arbeta vidare med ansvar för A-laget och han har en värdefull erfarenhet med sig i denna roll och även ett väl utvecklat kontaktnät i Hockeyvärlden, säger Mikael Johansson.

Jakten på en general manager har redan börjat och förväntas vara klar under det första halvåret 2019, skriver klubben på sin hemsida.