David Madsen David MadsenFoto: Bildbyrån/Magnus Lejhall

Troja-Ljungby ligger i toppen av Allettan för tillfället men dras med stora skadeproblem. Då plockar man in David Madsen från Malmös J20-lag som spelat tre JVM med Danmark.

Frånvarolistan har växt sig lång för Troja-Ljundby. Tobias Törnkvist är borta med en skadad axel, Carl-Johan Sjögren har skadat ljumsken medan Hampus Andréen och Johan Andersson är sjuka.

Trojas lösning blir då juniorerna. Man har redan flera junior från egna klubben som är uppe och spelar med A-laget men nu får man in en junior med erfarenhet från både SHL och JVM.

David Madsen ansluter till klubben från Malmös J20-lag. Under säsongen har dansken gjort tre SHL-matcher med Malmö och 19-åringen hann även vara iväg i Kanada för att spela JVM för sitt Danmark. Årets JVM var hans tredje i rad då han även representerat Danmark i turneringen 2017 och 2018.

Under fjolårssäsongen spelade han i Växjö och fick chansen i tio SHL-matcher. Där hann forwarden bidra med ett mål innan han återvände till juniorlaget.

David Madsen skriver på ett korttidskontrakt med Troja-Ljungby. Hans spetskvalitéer kommer definitivt att behövas när serien gå in på sluttampen.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!