Alexander Edler föll otäcktFoto: USA TODAY Network

Obehagliga bilder kablades ut från Philadelphia i natt. När Vancouver gästade för ett viktigt möte kring slutspelsstrecket tvingades Alexander Edler lämna matchen på bår.
– När en kille ramlar sådär blir man orolig, säger coachen Travis Green.

Philadelphia tog åttonde raka segern när de besegrade Vancouver med 2-1. Men ur svenskt hänseende står något helt annat i fokus, nämligen den otäcka skadan på Alexander Edler.

Edler hade tidigare i matchen krockat med Elias Pettersson, och då var det Pettersson som en kort stund var nere i omklädningsrummet, men nu var det nyckelbacken själv som tvingades av. Efter en olycklig situation framför eget mål ramlade Edler och slog i ansiktet i isen. Han blev under en kort stund liggande helt orolig, inför vittnena Jacob Markström, Elias Pettersson och Oskar Lindblom.

”DET ÄR LÄSKIGT”

Edler började snabbt röra på sig men tvingades av på en bår. Hur läget är med den svenske veteranen är okänt i nuläget. Han skulle röntgas efter matchen för att se om han åkt på några ansiktsfrakturer.

Lagkamraterna var oroliga efter det inträffade.
– Det är läskigt när någon spelare faller sådär. Men jag såg inte vad som hände riktigt. Jag såg inte om han var medvetslös först men att se en kille ligga orörlig sådär, det är läskigt. Vi skickar våra tankar och böner till honom, säger Brock Boeser till nhl.com.

 

Alexander Edler har redan haft en skadeperiod under säsongen, där han missade 15 matcher.