Cody McLeod återvänder till Nashville.Foto: IBL Bildbyrå

För några timmar sedan var det Brian Boyle som värvades till Nashville Predators. Nu är det Cody McLeod som värvas till klubben. 

Cody McLeod är inte den spelaren man tänker på om någon säger mål eller finlir. Säger man däremot utvisning eller slagsmål, ja då är 34-åringen en het kandidat.

McLeod är nu klar för Nashville Predators efter att ha spenderat det senaste året i New York Rangers. I Rangers har han bidragit med ett mål på 31 matcher den här säsongen. Hans 60 utvisningsminuter är däremot 14:e bäst, eller snarare värst, i ligan. Detta trots att han spelat runt 20 matcher färre än de flesta andra i toppen av utvisningsligan.

Den största rubriken som McLeod har fått under årets säsong, förutom trejden nu då, är att han fick en fraktur på handen efter ett slagsmål med Ross Johnston i New York Islanders. En skada som gjorde att han missade över en månads spel.

INNEHAR ETT UTVISNINGSREKORD I COLORADO

Kanadensaren spelade i Nashville mellan åren 2016-18 och var en del av laget som tog sig hela vägen till Stanley Cup-final 2017. Han fick däremot lämna mitt under förra säsongen och plockades upp av New York Rangers. Han skickas nu alltså tillbaka till Predators i utbyte mot ett sjundeval i nästa års draft.

Det är tredje gången som 34-åringen tvingas flytta mitt under brinnande säsong. Han gjorde det även när han lämnade Colorado Avalanche för Nashville.

McLeod är odraftad och plockades upp av Colorado 2007. Han spenderade därefter tio säsonger i klubben varav fem som assisterande kapten. Hans poängbästa säsong var 2008/09 då han gjorde 20 poäng på 79 matcher. Han innehar även ett klubbrekord i Colorado då han är den enda spelaren som har fått över 100 utvisningsminuter i fem raka säsonger i klubbens historia. Något han gjorde mellan åren 2007-2012.

Cody McLeod har spelat 768 NHL-matcher och gjort 127 (73+55) poäng. Han har även noterats för hela 1621 utvisningsminuter under sin tolvåriga karriär.