Mattias GuterFoto: Bildbyrån

Sejourerna i Timrå och Luleå blev misslyckade. Nu är Mattias Guter klar för en återkomst till Djurgården.
– Det känns jättebra att knyta till oss Mattias dels för resten av denna säsong i vår ambition att nå till SM-final och dels i vårt lagbygge inför framtiden, säger Joakim Eriksson.

Det blev 2+3 på tolv matcher i Timrå och 1+2 på 16 matcher i Luleå där han också haft skadeproblem. Nu hoppas den potentiella målskytten Mattias Guter på att få fart på saker och ting i Djurgården. Han är nämligen klar för en återkomst till toppklubben.

Kontraktet sträcker sig över kommande säsong.
– I Mattias får vi en spelare som är väl bekant med vår organisation, våra ledare och flera av våra spelare. Hans skridskoåkning kommer passa ännu bättre in i det spelsätt vi har idag jämfört med senast då han spelade i Djurgården. Under inte minst sin tid i Karlskrona har han bevisat att han kan producera offensivt på en bra nivå i SHL och i hans straffskytte får vi en avgörande ingrediens när viktiga poäng står på spel i grundseriens avgörande straffläggningar, säger sportchefen Joakim Eriksson.

SPELADE UPP DIF I SHL

Guter spelade i Djurgården 2013 till 2015 och var bland annat en bärande spelare när klubben gick upp i SHL, samt som junior. Som allra vassast var han dock i Karlskrona där han gjorde 19, 15 och 13 mål under sina tre säsonger innan han flyttade till Timrå.

Djurgården ser värvningen som en viktig investering även över nästa år.
– Inför nästa säsong så kommer Axel Jonsson-Fjällby och Jonathan Davidsson försvinna ifrån oss för spel i Nordamerika. Det finns också utländskt intresse för Daniel Brodin och stor risk för att Emil Bemström skriver NHL-kontrakt med Columbus. Även om vi har duktiga lovande spelare i våra juniorlag som kommer att fortsätta utvecklas så känns det bra att säkra upp en erfaren svensk forward från Stockholm som komplement till den talang som våra unga spelare besitter, säger sportchef Joakim Eriksson.