William Nylander (mitten) kan vara så här glad med sin insats.
Toronto

Svenskrookiens storform håller i sig: ”Little John fick igång oss i andra perioden”

”Fel” svensk fortsätter leverera för Toronto. Rookien Andreas Johnsson följde upp fyrapoängsmatchen från senast med ett nytt mål i natt, när Toronto besegrade Ottawa med 5-4.
– ”Little John” fick igång oss, säger coachen Mike Babcock om svensken.

2+2 senast. Ett nytt mål igen. Andreas Johnssons form håller i sig, och ser vi till de 17 senaste matcherna har rookien starka 14 poäng. I natt satte han 2-2-pucken för Toronto i rivalmötet med Ottawa. Det var Johnssons 13:e mål för säsongen.

Johnssons mål var starten på en målexplosion. Två minuter senare sköt nämligen Auston Matthews 3-2 och ytterligare två minuter senare kom 4-2 från den andra centerstjärnan John Tavares.

Andreas Johnsson, eller ”Little John” som Mike Babcock kallade honom, hyllades sen efter matchen av nämnde coach, Vem som är Big John? Det är förstås Tavares.
– ”Little John” fick igång oss i andra perioden när vi hade tappat vårt spel, sade Babcock.

DUBBLA MÅL AV PÄÄJÄRVI

Toronto tappade sin 4-2-leding till 4-4 men vann ändå. Morgan Rielly avgjorde nämligen med sitt 5-4-mål, halvvägs in i slutakten. Med 14 mål och 53 poäng gör Rielly sin bästa säsong i karriären. Då ska vi komma ihåg att det återstår omkring 30 matcher av säsongen också.

– Det är inget jag tänkt på förrän nu. Vi har många viktiga matcher kvar på säsongen så det finns viktigare saker att tänka på, säger backstjärnan enligt nhl.com.

Zach Hyman var förresten den som inledde målskyttet för Toronto. För Ottawa var det faktiskt Magnus Pääjärvi som klev fram ordentligt, men det räckte alltså inte. Svensken kvitterade både till 1-1 och 4-4 och gjorde sitt sjätte och sjunde mål för säsongen. Matt Duchene och Thomas Chabot gjorde de övriga målen för Senators del.