Carter Hart.Foto: IBL Bildbyrå

Carter Hart vann i kväll sin åttonde raka match. Han tangerar därmed Jocelyn Thibaults rekord från 1995. Ingen annan målvakt har vunnit lika många matcher i rad innan sin 21:a födelsedag.

Innan Carter Hart anslöt till Philadelphia Flyers och NHL så låg laget sist i den östra konferensen. Nu har laget skjutit som en raket i tabellen och har sex poäng upp till den sista slutspelsplatsen i öst.

När Flyers i kväll krossade Anaheim Ducks med 6-2 så var deras nionde seger på de tio senaste matcherna. Det var även den åttonde segern i rad för Carter Hart. Han tangerar därmed ett rekord som har stått sig från 1995.

Bara Hart och Peter Forsbergs gamla lagkamrat Jocelyn Thibault har vunnit åtta matcher i rad innan sin 21:a födelsedag. Den 20-årige kanadensaren målas upp som en frälsare i Philadelphia och ses som deras lösning på målvaktsproblemet de haft i flera år nu.

På 16 matcher i NHL har Hart vunnit tio av dem. Han har även 92,5 i räddningsprocent och 2,48 i insläppta mål per match. Det är mycket bättre siffror än vad han hade i AHL. Något som kanske tyder på att hans otroliga svit kanske inte kommer att hålla resten av säsongen.

Han har på allvar blandat sig in i snacket om Calder Trophy. Enligt många i Nordamerika så är Carter Hart nu den största utmanaren till Elias Pettersson.

Det är två lag med helt olika formkurvor. Philadelphia har alltså nu tagit poäng i sina tio senaste matcher medan Aneheim har sju raka förluster.

I svensk väg satte Oskar Lindblom ett mål för Philadelphia, Robert Hägg noterades även för en assist. I Anaheim passade Rickard Rackell fram till ett av målen.

Philadelphia Flyers – Anaheim Ducks 6-2 (4-0,0-1,2-1)

Philadelphia: Phil Varone (3), Sean Couturier (23), Michael Raffl (4), Oskar Lindblom (8), Nolan Patrick (11), Travis Konecny (15)
Anaheim: Adam Henrique (10), Nick Ritchie (8)